Het najaar van 2020 biedt weer een aantal mooie en opvallende interieurtrends. Van down to earth met aardse tinten en natuurlijke materialen tot heel kleurrijk en kunstzinnig. Kijken we naar vorm en materiaal dan zijn er twee trends die opvallen. Ronde vormen en het gebruik van de prachtige stof bouclé.

De natuur is de grootste inspiratiebron voor de organische vormgeving. Het gebruik van natuurlijke ronde vormen kennen we al heel lang, maar het is de laatste tijd weer een grote trend in het interieur. We zien ronde vormen in kussens, lampen, vloerkleden, op prints voor aan de wand, maar ook bij de grotere meubelen. Banken met afgeronde hoeken, relaxfauteuils en ronde of ovale (eet)tafels.

Het mooie van organische vormgeving is dat het van alle kanten mooi is om naar te kijken, daarom is het bij uitstek geschikt om vrij in de ruimte te plaatsen. Een ronde eettafel neemt bovendien vaak ook nog minder ruimte in beslag dan een rechthoekige variant. Combineer de organische vorm met een strakke, rechte vorm. Het maakt een interieur verrassend en toegankelijk tegelijk.

Trendmateriaal van deze herfst: Bouclé

Deze geweven stof heeft een oppervlakte van geweven lusjes en voelt heerlijk zacht aan. In de jaren 50 was bouclé heel populair bij de Franse modehuizen door de luxe look en feel van de stof. Coco Chanel gebruikte de stof in veel van haar kledingstukken en bouclé staat dan ook wel bekend als de ‘Chanel-stof’.

De interieurwereld heeft ook door hoe fijn deze stof is. Je meubel krijgt met bouclé net iets extra’s waardoor het een ware blikvanger wordt in je interieur.

Alle meubelen uit dit artikel vind je in de winkel van 4X STOER bij Vesta. Voor meer online interieurinspiratie en trends kijk je op deze blog van Vesta. Vraag hier gelijk het gratis magazine WOON! aan!

Bekijk ook ons artikel over het Droomhuis vol pronkstukken.