Vergezichten, kustgebieden, eilanden, strand, vogels, weilanden, geschiedenis, getij, wind, cultuur, zee, vissen, eten, ervaren.. Dit alles vind je in het UNESCO werelderfgoed: het Waddengebied. Zoveel meer dan alleen de bekende TV-TAS eilanden die je bij topografie moest leren. Het Waddengebied is niet alleen een geografisch stuk wereldkaart, het is een beleving, een gevoel.  Visitwadden neemt je aan de hand, op weg naar dit avontuur.

AANGEBODEN DOOR VISIT WADDEN

We nemen je mee op avontuur door middel van verschillende verhaallijnen, Je kies als het ware letterlijk en figuurlijk je route door dit prachtige en omvangrijke Unesco Werelderfgoed. Natuurgebied van wereldklasse: van Texel tot Bad Nieuweschans in Nederland en van Wilhelmshaven in Duitsland tot Esbjerg en Fanø in Denemarken, de hele Waddenzee is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

Nederland staat bekend om een bijzondere relatie met het water. Ook in het waddengebied vind je genoeg sporen van deze beroemde geschiedenis. Zoals de iconische Afsluitdijk, de vele terpen en wierden in Friesland en Groningen én natuurlijk de polders. Vandaag de dag zijn we nog altijd innig verstrengeld met het water. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan nieuwe projecten zoals de Vismigratierivier en Holwerd aan Zee. Kortom, ontdek de Kracht van het Water.

Het Waddengebied in en met vogelvlucht!

Elk najaar passeren langs de Nederlandse kust miljoenen trekvogels die op weg zijn naar hun overwinteringsgebieden in Afrika. Ons Waddengebied fungeert dan als een geweldig tophotel voor vogels. Zo loop je bijvoorbeeld vanaf de dijk in ongeveer een kwartier naar de Kiekkaaste. Trek je laarzen aan, want het pad naar de vogelkijkhut kan soms erg modderig zijn. Maar het uitzicht over de slikvelden van de Dollard is de moeite waard en zal het hart van vogelliefhebbers sneller laten kloppen. In heb Waddengebied heb je prachtige plekken waar je kunt genieten van (en vastleggen) de vogelpracht.

Ervaren met al je zintuigen.

Je ogen te kost geven aan de de grootste lepelaarkolonie van Europa of het spotten van zeehonden, een prachtig spel voor het zicht. En ook wanneer dat zicht je ontnomen wordt kun je de Wadden ervaring: echte donkerte wordt steeds schaarser. Gelukkig kan je in erkende Dark Sky Parken de duisternis niet alleen intens, maar ook nog eens op veel verschillende manieren beleven.  In de unieke natuurgebieden ervaar je sowieso met al je zintuigen, je hoort, ziet, proeft, voelt en ruikt te natuur!

Wil je je letterlijk en figuurlijk onderdompelen in de wadden? Dan kun je natuurlijk ook deelnemen aan een zinnenprikkelende cursus wadlopen!